Wąsata buzia

Kanapki nie muszą być nudne. Latem najlepiej smakują zdrowe wesołe buzie z zębami z majonezu i chrupiącymi paprykowymi wąsami.

Przygotuj:

  • żółty ser bez dziur
  • pomidory koktajlowe
  • ulubioną wędlinę w plastrach
  • kilka kromek ulubionego pieczywa
  • świeżą paprykę
  • oliwki czarne lub zielone
  • majonez
  • masło
  • koperek lub szczypiorek

Możesz już zacząć robić buzię:

Usta – kromkę chleba posmaruj masłem i przykryj wędliną, wykrój uśmiechnięty, zdziwiony lub zły kształt ust, udekoruj majonezem.

Wąsy – zrób z pasków papryki.

Oczy – przekrój pomidor koktajlowy na pół, udekoruj plastrami oliwek i kropkami majonezu.

Brwi lub rzęsy – wykonaj z gałązek świeżego koperku lub szczypiorku.

Smacznego!

nastepna strona
poprzednia strona